Thursday, October 15, 2009

Petisyen PRK Bagan Pinang,penyelewengan akan didedah

TEMERLOH,15 Okt: PAS dijangka akan membuat petisyen pilihan raya kecil Dun Bagan Pinang bagi mendedahkan penyelewengan dan salah laku kempen termasuk termasuk pelanggaran Akta pilihan raya di sepanjang tempoh pilihan raya kecil itu diadakan.
.
Naib Presiden PAS, Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man dalam ceramahnya di Kampung Paya Jauh, dekat sini, semalam telah membayangkan keperluan tindakan itu diambil bagi mendedahkan kepada rakyat tentang apa yang sebenarnya berlaku di Bagan Pinang.
.
"Memang kita menerima kekalahan di pilihan raya kecil Bagan Pinang. Menang atau kalah pilihan raya adalah perkara biasa. Kita tak ada masalah. Tetapi petisyen pilihan raya kena buat kerana kita dapati terlalu banyak penyelewengan dan tindakan menyalahi undang-undang yang berlaku,"katanya.
.
Tambah Tuan Ibrahim, beliau kesal dengan corak perjalanan pilihan raya di Bagan Pinang yang dianggap ganas dan kotor akibat daripada ugutan kepada pengundi dan juga rasuah. -
harakahdaily
.
Komen Satira Nasional: Memang banyak provokasi daripada BN masa PRK Bagan Pinang hari tu. Aku tengok sendiri kat Teluk Kemang, ramai FRU diletak di sepanjang jalan kat tempat mengundi. Tujuannya tak lain nak tunjukkan kononnya penyokong PAS / PR ni ganas.
Tengok di sebelah BN tu, ramai budak-budak muda, alahai belasan tahun je, silap2 belum habis sekolah buat provokasi. Pakai baju sepesen je pah tu huha tak tentu arah.
.
Pandangan saya, PR bersedialah, BN akan buat apa sahaja untuk menang dalam pilihanraya lepas ni dan yang pasti sesuatu yang kotor akan, sedang dan telah dirancang. Bersedialah dari sekarang jika tak mahu menyesal kemudian hari.

No comments:

Post a Comment