Monday, October 26, 2009

Nik Aziz diajak bincang isu 'pemimpin bermasalah'

Datuk Nik Aziz Nik Mat diundang khas dalam pertemuan dengan jawatankuasa pusat PAS dan barisan pesuruhjaya negeri bagi membincangkan isu beberapa pemimpin kanan "bermasalah" berhubung idea kerajaan perpaduan.
.
Mursyidul am PAS, yang juga pesuruhjaya Kelantan, antara lebih kurang 60 pemimpin parti itu yang diundang untuk membahaskan isu tersebut Rabu ini sejak ia timbulkan Nik Aziz, Jumaat lalu.Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali bagaimanapun berkata beliau tidak pasti sama ada menteri besar itu - yang paling berkeras dengan isu tersebut - akan turut hadir.
..
"Beliau (Nik Aziz) hadir sebagai pesuruhjaya dan sebagai jemputan khas kerana kita nak dengar sendiri (mengapa) beliau buat kenyataan begitu.
.
"Kita berharap tok guru akan hadir," katanya dalam sidang media berhubung isu itu di Kuala Lumpur pagi ini. Didesak pemberita reaksi selanjutnya jawatankuasa pusat PAS dan pesuruhjaya negeri jika Nik Aziz tidak hadir dalam pertemuan tersebut, Mustafa berkata:"Tok Guru (Nik Aziz) sudah bercakap dengan Salahudin, dan Salahudin akan menyampaikan dalam mesyuarat. Berita selanjutnya
.
Komen Satiran Nasional: Mesyuarat, lepas tu meeting, pah tu bincang tapi keputusannya, pi mai pi mai tang tu jugak. Adalah lebih molek jika dibuat satu ketetapan yang jitu dan cuba tunjukkan kesepakatan dalam PR.
.
Rakyat sedang menilai dan melihat sejauh mana kebijaksanaan boleh dicapai dalam menyelesaikan kemelut ini. Yang penting mestilah demi mengukuhkan PR di masa hadapan.

No comments:

Post a Comment